+

In dit kook-kijkboek voor barre tijden richten wij ons op de keuken

van de armen in het zuiden van Italië; gezond eten met een krap budget. Informatie over gezonde voeding, tips en recepten, verluchtigd met bijzonder fotografie.

•  luxe gebonden uitgave met leeslint

•  drukwerk: zwart met twee steunkleuren

•  afbeeldingen, Polaroid 55  in tri-toon gedrukt

•  164 pagina's  / formaat 17 x 22 cm

•  2009 / isbn: 978-90-806448-6-1

•  prijs: € 29,–  (uitverkocht)

 

"La Cucina Povera – de arme keuken – is het zesde kookboek dat Roelf Holtrop en Hans Morren hebben gemaakt. Wat je nu echt een serie kunt noemen, munt uit door de prachtige uitvoering en de prettige receptuur. Bovendien zit het boek vol  met aardige feiten over voeding (en bij elk recept de voedingswaarden!). Hier dus met name de voeding van de armen – en zijn we dat niet allemaal een beetje in deze crisistijd? – gelardeerd met literaire citaten...

Geen gelikte, kleurige foto's van recepten, maar mooie gestileerde zwart-wit foto's. De citaten zijn vaak zeer onthullend en stemmen tot nadenken: 'Si stava meglio quande si stavo peggio', vertaald als: 'We zouden er beter aan toe zijn als het slechter met ons zou gaan'... beter arm in Italië dan Nederland denk je dan."

Johannes van Dam, Het Parool, 28 maart 2009

 

"Een Italiaans kookboek voor barre tijden: La Cucina Povera, letterlijk 'De arme keuken', bewijst dat heerlijk en gezond Italiaans eten ook kan met een krap budget. Het is het zesde deel in de prachtige serie kook-kijkboeken van Holtrop en Morren en richt zich ditmaal op de Zuid-Italiaanse keuken.

Behalve aan goede ingrediënten in Holtrops recepten is ook aan de ingrediënten van deze fraaie uitgave veel aandacht besteed. De zwart-witfotografie van Morren en zijn bescheiden kleurgebruik ondersteunen de basisgedacht van 'la cucina povera': met beperkte middelen kun je toch iets moois/lekkers maken. In tijden van crisis een fijne boodschap."

De Smaak van Italië, september 2009

© Roelf Holtrop (teksten en recepten) & Hans Morren (fotografie en vormgeving)